maanantai 14. joulukuuta 2015

Some-kielto

Mielestäni Kate Winslet on jollain tavalla aivan oikeassa siitä, että sosiaalinen media vääristää lasten itsetunnon ja aiheuttaa monenlaisia muitakin ongelmia. He pyrkivät kaikessa tekemisessä siihen, että muut pitäisivät heistä. Ehkä huolestuttavinta on se että lapset ei enää leiki ulkona ystäviensä kanssa niinkuin ennen, vaan istuu kotona puhelin kädessä ja viestittelee kavereilleen sitä kautta. Sosiaalisen median takia ihmiset eivät myöskään huomaa mitä ympärillä tapahtuu, eivätkä osaa enää keskustella asioista.

 Winsletin perustelu oli, että kuvien jakaminen on kuin jakaisi pois muistojaan. Mun mielestä taas on kiva jakaa muistoja kavereiden kanssa, ja ne muistaakin paremmin kun ne on jossain säilössä.

Toisaalta, vaikka somessa on huonojakin puolia, on väärin kieltää se 15-vuotiaalta tyttäreltään. Koska tyttö on jo sen ikäinen että sen kaikki kaverit käyttää somea myös, on epäreilua jos hän ei saa olla mukana kavereidensa jutuissa. Siitä voi myös seurata sosiaalinen erakoituminen, koska tyttö jää kavereidensa jutuissa ulkopuoliseksi.
 Tytär luultavasti myös suuttuu äidille, ja siitä seuraa riitaa. En usko että tytär edes kuuntelee kieltoa vaan käyttää somea sitten salaa, ja siitä seuraa lisää salailua, kun tytär ei voi kertoa äidilleen kaikkea. 

Itse käytän somea päivittäin.  En kuitenkaan oikeestaan tee siellä mitään järkevää, instaan lisään välillä kuvia joita haluan jakaa kavereiden kanssa ja facebookkia vaan yleensä selailen ja katon muiden päivityksiä. Ylempänä mainitsinkin jo huonoista puolista, mm. se että ihmisistä on tullut epäsosiaalisia ja kaikki selaa vain puhelimiaan eikä juttele keskenään. 
 On myös niitä hyviä puolia, niinkuin se että saa kaverit helposti kiinni ja on kiva seurata mitä kaverit jakaa yms.  





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti